rubicon Posted January 24, 2017 Report Share Posted January 24, 2017 witam,już chyba najwyższy czas pokazać pióra własnej produkcji, wrzucę,może dzisiaj mi się uda, będę czekał na Wasze opinie, słowa krytyki i może trochę pozytywnych reakcji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kowal1623 Posted January 24, 2017 Report Share Posted January 24, 2017 Czekamy! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiamat Posted January 24, 2017 Report Share Posted January 24, 2017 Oczekuję z niecierpliwością Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szymon Posted January 24, 2017 Report Share Posted January 24, 2017 Wątek dodany do obserwowanych Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rubicon Posted January 24, 2017 Author Report Share Posted January 24, 2017 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Topaz Posted January 24, 2017 Report Share Posted January 24, 2017 Napięcie narasta, narasta, narasta.... i Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mayardil Posted January 24, 2017 Report Share Posted January 24, 2017 Ja już nie moge tak długo czekać. Pokaż te pióra! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafi206 Posted January 24, 2017 Report Share Posted January 24, 2017 Czekamy !!!!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szymon Posted January 24, 2017 Report Share Posted January 24, 2017 Ja z jednej strony to chcę zobaczyć, a z drugiej nie chcę, bo się okaże że znów same się pieniądze wydadzą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kowal1623 Posted January 24, 2017 Report Share Posted January 24, 2017 @Szymon, o tym samym pomyślałem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted January 24, 2017 Report Share Posted January 24, 2017 Czekam z niecierpliwością Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VojtasK Posted January 24, 2017 Report Share Posted January 24, 2017 Fajne! Takie minimalistyczne. W stylu Namisu Nova. Opowiadaj: materiał, wykończenia, stalówki, wymiary! (czyli jak grzecznie pytało Gestapo: nazwiska, adresy, kontakty!) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rubicon Posted January 24, 2017 Author Report Share Posted January 24, 2017 (edited) -mam teraz nadzieję,że uda się wstawić zdjęcia teraz. Pióra wykonuje przy użyciu tradycyjnych metod obróbką ręczna i mechaniczną,w metalu i stopach,akrylu, żywicach ebonicie,drewnie,wykorzystuje stalówkę i spływak firmy BOCK-materiał;-pióro cyg-akryl bezbarwny-stalówka;stalowa BOCK M-długość pióra całk.-152 mm-długość bez skuwki-128mm-średnica pióra-15 mm-waga pióra-24 gr.-waga pióra bez skuwki-17 gr. -materiał;-pióro cyg- stop alu "FORTAL"stop o wysokiej wytrzymałości stosowany w przemyśle lotniczym-długość pióra całk.-128 mm-długość pióra bez skuwki-120 mm-średnica pióra-12,8 mm-waga pióra-29 gr.-waga pióra bez skuwki-21 gr. po zdjęciach widzę,że muszę uczynić zakup micro-mescha. tylko tak mi się udało,trzeba kliknąć w zdjęcie. Edited January 24, 2017 by rubicon Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kowal1623 Posted January 24, 2017 Report Share Posted January 24, 2017 (edited) Teraz widać, tylko u mnie strasznie małe te zdjęcia. Mógłbyś zdradzić, czy wykonujesz na zamówienie takie pióra, czy to tylko projekt "dla siebie"? To aluminiowe mi się bardzo podoba (nie jestem fanem demonstratorów). P.s. Jednak zdjęcia działają jak się na nie kliknie. Wcześniej coś nie zaskoczyło. Edited January 24, 2017 by Kowal1623 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rubicon Posted January 24, 2017 Author Report Share Posted January 24, 2017 Teraz widać, tylko u mnie strasznie małe te zdjęcia. Mógłbyś zdradzić, czy wykonujesz na zamówienie takie pióra, czy to tylko projekt "dla siebie"? To aluminiowe mi się bardzo podoba (nie jestem fanem demonstratorów). -tak wykonuje na zamówienia,jestem otwarty na wszelkie propozycje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
YAMAHAL Posted January 24, 2017 Report Share Posted January 24, 2017 (edited) Witaj rubicon Chciało by się rzec --- i to wszystko? ----- ale to pół żartem a tak na poważnie, -- piszesz że wykonujesz piórka z różnych materiałów --- i tu super Pióra wykonuje przy użyciu tradycyjnych metod obróbką ręczna i mechaniczną,w metalu i stopach,akrylu, żywicach ebonicie,drewnie,wykorzystuje stalówkę i spływak firmy BOCK a chodzi mi głównie o wzornictwo, czy jest odmienne do każdego piórka? __ wykonanego w zależności od rodzaju materiału przydało by się więcej przykładów twoich piórowych dzieł ----- poza tymi dwoma. -- czy montujesz klips? -- jaki czas wykonania? -- jakie mniej - więcej ceny oferujesz za piórko? od - do oczywiście jeśli piórka przeznaczone są na sprzedaż Edited January 24, 2017 by YAMAHAL Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rubicon Posted January 24, 2017 Author Report Share Posted January 24, 2017 Witaj rubicon Chciało by się rzec --- i to wszystko? ----- ale to pół żartem a tak na poważnie, -- piszesz że wykonujesz piórka z różnych materiałów --- i tu super a chodzi mi głównie o wzornictwo, czy jest odmienne do każdego piórka? __ wykonanego w zależności od rodzaju materiału przydało by się więcej przykładów twoich piórowych dzieł ----- poza tymi dwoma. -- czy montujesz klips? -- jaki czas wykonania? -- jakie mniej - więcej ceny oferujesz za piórko? od - do -może tym tygodniu wstawię jeszcze inny model,mam też już wykonane pióro z tytanu anodowane skuwka z klipsem,czas wykonania zależy od dostępnego materiału,posiadam tylko stalowe stalówki M,F, sekcję,konwenter BOCKa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zmechu Posted January 24, 2017 Report Share Posted January 24, 2017 Moje prywatne zdanie, proszę się nie sugerować :-) - demonstrator podoba mi się średnio. Za mała sekcja w stosunku do korpusu, nie podoba mi się zakończenie (te ze zgrubieniem materiału) i część z gwintem która wygląda jak wytarta. - srebrne pióro - niech będzie czarne/niebieskie (byle nie błyszczące) i już pytam się o cenę :-) Czy ono tak łatwo się rysuje, czy to tylko takie wrażenie na zdjęciach? Podobne jest aktualnie na kickstarterze: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rubicon Posted January 25, 2017 Author Report Share Posted January 25, 2017 (edited) -witam,przedstawiam móje pierwsze pióro wieczne z Tytanu anodowane na różne kolorki. -co prawda nie pióro,ale długopis tytanowy, -pokazane,jakie kolorki można uzyskać po anodowaniu tytanu Edited January 25, 2017 by rubicon Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts