Dotus Posted January 23, 2017 Report Share Posted January 23, 2017 Witam Poproszę o identyfikację Pióra... znalazłem je wiele lat temu w starej altance. Do kompletu był ołówek ale niestety zaginął....ale może się kiedyś znajdzie Pióro niestety jest uszkodzone i niezależnie czy przedstawia jakąś wartość mam zamiar je naprawić.. po prostu mam sentyment do starych rzeczy Oczywistą oczywistością jest to że to Pelikan...ale chętnie dowiem się coś więcej od znawców tematu Z góry dziękuję za jakiekolwiek informację Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wemakeanicepear Posted January 23, 2017 Report Share Posted January 23, 2017 Pelikan 100 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinEck Posted January 23, 2017 Report Share Posted January 23, 2017 (edited) Stalówka nieoryginalna, pokrętło tłoczka reperowane po amatorsku i po przejściach... Ciekawe czy tłoczek się przesuwa w sposób właściwy i czy pióro jest szczelne...? Ale pewnie nie, bo piszesz, że niesprawne... Edited January 23, 2017 by MarcinEck Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dotus Posted January 24, 2017 Author Report Share Posted January 24, 2017 Bardzo dziękuję za odpowiedź. Czy można określić przybliżony wiek pióra?? I jeszcze jedno pytanie czy warsztat w Poznaniu jest godny polecenia czy szukać gdzieś po Polsce? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinEck Posted January 24, 2017 Report Share Posted January 24, 2017 Sądząc po logo z dwoma pisklakami to datowałbym pióro na okres po 1938r... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dotus Posted January 25, 2017 Author Report Share Posted January 25, 2017 Dziękuję bardzo za udzielenie informacji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts