Leon1981 Posted January 23, 2017 Report Share Posted January 23, 2017 Witam. Czy ktos juz uzywal atramentow J. Herbibe z seri 1670 z zlotymi drobinami? Chcialbym kupic ten atramen i jestem ciekaw jak on sie zachowuje ja pioro nie jest w uzyciu jakis czas? Ja uzywam pioro nieregularnie i niechcialbym zeby mi sie jakos zapchalo po dluzysz nie uzywaniu. Dodam ze pioro to MB 147. Z gory dziekuje za kazda podpowiedz. Czy ktos uzywal Caroube de Chypre? Lubie brazowe a ten chyba jest szczegolnie ladny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leon1981 Posted January 23, 2017 Author Report Share Posted January 23, 2017 Witam. Czy ktos juz uzywal atramentow J. Herbibe z seri 1670 z zlotymi drobinami? Chcialbym kupic ten atramen i jestem ciekaw jak on sie zachowuje ja pioro nie jest w uzyciu jakis czas? Ja uzywam pioro nieregularnie i niechcialbym zeby mi sie jakos zapchalo po dluzysz nie uzywaniu. Dodam ze pioro to MB 147. Z gory dziekuje za kazda podpowiedz. Czy ktos uzywal Caroube de Chypre? Lubie brazowe a ten chyba jest szczegolnie ladny. Blad sie wkradl. Chodzi o J. Herbin 1670 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted January 23, 2017 Report Share Posted January 23, 2017 Hej, Osobiście nie lubie atramentów z drobinkami, ale J. Herbin przygotował je dobrze. W niektórych piórach może zdarzyć się tak, ze po dłuzszym okresie spoczynku pióra w szufladzie, atrament taki przytka trochę spływak. Osobiscie nie doświadczyłem tego uzywając Stormy Grey, ale mozna znaleźć w internecie opinie od lekko rozczarowanych uzytkowników. Co do Caroube miałem tylko próbkę, ale kolor mi sie niespacjalnie podobał, więc nie była w piórze dostatecznie długo, bym poczynił podobne obserwacje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leon1981 Posted January 23, 2017 Author Report Share Posted January 23, 2017 Dziekuje za rade. Chyba dam sobie spokoj i kupie MB toffi brown. Atrament firmy mojego piora i z tego co doczytalem na ink.pencyklopedia.pl ma dobry przeplyw Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted January 23, 2017 Report Share Posted January 23, 2017 Toffee Brown będzie bez watpienia lepszym wyborem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mery Posted January 23, 2017 Report Share Posted January 23, 2017 MB Toffee Brown to jeden z moich ulubionych brązów, super atrament Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts