Leon1981 Posted January 20, 2017 Report Share Posted January 20, 2017 Witam. Czy kots juz wymienial stalowke w piorze Sheaffer 340? Moja jest F i strasznie skrobie. Chcialbym wymienic na M i nie wiem jak sie do tego zabrac. Czy ktos juz probowal takiej modyfikacji? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karwak Posted January 20, 2017 Report Share Posted January 20, 2017 Ogólnie jak jest do dokupienia stalówka, to w formie całej przedniej sekcji. Zresztą, przy próbie wyciągnięcia stalówki, to ona sama wychodzi, ale spływak, tak siedzi, że nie szarpałem go, aby nie urwać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leon1981 Posted January 21, 2017 Author Report Share Posted January 21, 2017 Dzieki. Na tej stronie znalazlem czesci przednie do tego piora : http://sheaffpen.pl/pl/c/Stalowki-Sheaffer-Prelude/161 A tu znalazlem film jak rozmontowac pioro : Czy ktos orientuje sie ile kosztuje sama stalowka? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karwak Posted January 21, 2017 Report Share Posted January 21, 2017 http://www.piszesz.pl/stalowki-do-pior-wiecznych/1/163/ tu masz taniej, film widziałem, ale i tak spływaka na siłę, nie zdecydowałem się wyciągnąć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karwak Posted January 21, 2017 Report Share Posted January 21, 2017 Kalixt powinien, więcej wiedzieć, czy da się czy nie, może napisz do niego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiamat Posted January 22, 2017 Report Share Posted January 22, 2017 Wyjęcie spływaka z Sheaffera Intensity graniczy z cudem a i tak cierpią jego wymęczone żeberka. Podejrzewam, że w większości piór tej firmy z podobnej półki cenowej będzie tak samo. Da się natomiast wyjąć samą stalówkę, jak już zaznaczył @Karwak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leon1981 Posted January 23, 2017 Author Report Share Posted January 23, 2017 No tak. Wyjac sie da ale jak wlozyc nastepna. Ja przez swoja glupote i kombinowanie zeszlifowalem poprzednia tak ze praktycznie pisac sie nie da. No coz zostaje mi kupic nowa sekcje. Taka to jak zwykle kara za glupote-portfel. Dziekuje wam za pomoc. http://www.piszesz.pl/stalowki-do-pior-wiecznych/1/163/ tu masz taniej, film widziałem, ale i tak spływaka na siłę, nie zdecydowałem się wyciągnąć Taniej moze i jest ale maja dwukolorowa a moje pioro jest wszystko w kolorze stali Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aventador13 Posted January 23, 2017 Report Share Posted January 23, 2017 Na 99,99% sprowadzą Ci sekcje ze stalówką w innym wykończeniu. Napisz do nich. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiamat Posted January 23, 2017 Report Share Posted January 23, 2017 ... a jeśli jednak nie, to bez obaw. Złocenie łatwo schodzi ze stalówek (choć jednak zwykle wtedy, kiedy tego nie chcesz) . Tak na poważnie-zawsze możesz spolerować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leon1981 Posted January 23, 2017 Author Report Share Posted January 23, 2017 Chyba kupię dwukolorowa. Nie widzę sensu szukania na siłę jednokolorowej. Ma pisać bo teraz to tylko leży w etui. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts