Kowal1623 Posted January 19, 2017 Report Share Posted January 19, 2017 Witajcie. Dzisiaj przyszło do mnie Hero 616 w kolorze burgund i takiego właśnie atramentu do niego szukam. Musi być dość ciemny, nasycony i z dobrym przepływem, bo to raczej sucha stalówka, a nie lubię bladych kolorów. Zatankowałem na próbę Visconti Black (które to nie jest do końca czarne) i kreska jest bardzo szara... Zadowolony jestem z Private Reserve, może od nich coś macie sprawdzonego? Dużo czerwonego nie używam, więc raczej zamówię jakąś próbkę i to mi powinno wystarczyć. Z góry dziękuję za pomoc. Krzysztof Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcinEck Posted January 19, 2017 Report Share Posted January 19, 2017 Popatrz na stronę KWZ Ink http://kwzink.com/language/pl/produkowane-atramenty/atramenty-standardowe/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kowal1623 Posted January 19, 2017 Author Report Share Posted January 19, 2017 Dzięki. Bordowy bardzo ładny. Wiesz jak u nich z przepływem? Bo już widziałem kilka atramentów, które z mokrą stalówką wyglądają świetnie, a z suchą bardzo blado... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
herbatnick Posted January 19, 2017 Report Share Posted January 19, 2017 Popatrz na Alt Bordeaux Rohrer&Klingner. Mi osobiście bardzo pasuje, a nie używam zbyt dużo czerwieni. Przepływ ma bardzo dobry, a jeszcze lepsza jest cena ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kowal1623 Posted January 19, 2017 Author Report Share Posted January 19, 2017 @herbatnick Jak dla mnie zbyt mało czerwony, a za bardzo fioletowy. Ale dzięki Ale cena faktycznie niezła. Może znajdę coś innego z tej firmy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VojtasK Posted January 19, 2017 Report Share Posted January 19, 2017 Ekspertem w czerwieniach nie jestem, ale za soczystą Morindę od R&K i na drugim biegunie zakrzepłą Diamine Oxblood dałbym się... no nie wiem co, ale bym się dał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikita Posted January 19, 2017 Report Share Posted January 19, 2017 Ja w moim burgundowym Platinum mam zatankowany Grenat z Callifolio, nabyłam go wprawdzie przy okazji naszego grupowego zamówienia jakieś....dwa lata temu, jednak teraz już te atramenty kupisz w Polsce. Ciekawy też jest owoc granatu Sailora. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mery Posted January 20, 2017 Report Share Posted January 20, 2017 Fajna jest czerwień Visconti, w każdym razie mnie się podoba jej nieco zgaszony, ale bardzo dojrzały kolor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 20, 2017 Report Share Posted January 20, 2017 A może Sailor Oku-yama? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kowal1623 Posted January 20, 2017 Author Report Share Posted January 20, 2017 Dziękuję wszystkim za podpowiedzi. Zamówiłem kilka(naście) próbek od KWZI, jak się nie sprawdzą to popatrzę na Diamine Oxblood lub Red Dragon. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikaa Posted January 20, 2017 Report Share Posted January 20, 2017 (edited) Do mnie dotarła dziś (w sumie musiałam jechać do urzędu celnego, bo ile można czekać) m.in. Próbka Oragnics Studio Edgar Allan Poe, który to atrament może pasować do Twoich potrzeb. Szkoda tylko że Oragnics Studio nie są łatwo dostępne. Jak wypróbuje to podzielę się wrażeniami! Edited January 20, 2017 by Nikaa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kowal1623 Posted January 20, 2017 Author Report Share Posted January 20, 2017 (edited) Dzięki @Nikaa, podoba mi się ten kolor. Czekam na wieści jak się sprawuje Sam najpierw wypróbuję IG Red #3, Maroon i Red #1 od KWZI. Edited January 20, 2017 by Kowal1623 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
visvamitra Posted January 22, 2017 Report Share Posted January 22, 2017 KWZI to zawsze dobry wybór Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kowal1623 Posted February 3, 2017 Author Report Share Posted February 3, 2017 Dzisiaj przyszła paczka z próbkami od KWZ Ink. Maroon to był strzał w dziesiątkę! Jeszcze wszystkich próbek nie sprawdzałem, ale jak narazie większość kolorów jest świetna. Jak znajdę czas to zarzucę jakimś zdjęciem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kleks Posted February 3, 2017 Report Share Posted February 3, 2017 Jak będziesz miał okazję, to sprawdź też Oxblood Diamine. Ja też jestem fanem Hero 616 i też staram się dobierać (nie zawsze) kolor atramentu do koloru pióra. Oxblood w moim 616 Jumbo spisuje się po prostu zabójczo. Oczywiście musisz trafić też na dobry, udany egzemplarz pióra, bo w Hero różnie z tym bywa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kowal1623 Posted February 3, 2017 Author Report Share Posted February 3, 2017 Z chęcią kiedyś sprawdzę chociaż nie używam zbyt dużo czerwonego, więc to kiedyś to będzie dopiero hmm.... Kiedyś Co do Hero 616 to trafiłem na całkiem przyzwoity egzemplarz. W przeciwieństwie do Hero 366 - te pisze sucho, a dzisiaj zauważyłem, że cieknie. Taka sytuacja... Nie wiem czy pisałeś atramentami od KWZI, ale one tak słodko pachną Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kleks Posted February 3, 2017 Report Share Posted February 3, 2017 Hmmm... Narobiłeś mi apetytu, więc chyba spróbuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kowal1623 Posted February 3, 2017 Author Report Share Posted February 3, 2017 @Kleks Polecam. Może jutro uda mi sie wrzucić kilka próbek pisma, ale tak na szybko to Maroon i IG Gummiberry wymiatają Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
herbatnick Posted February 3, 2017 Report Share Posted February 3, 2017 2 godziny temu, Kowal1623 napisał: (...) one tak słodko pachną To brzmi jak początek uzależnienia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kowal1623 Posted February 4, 2017 Author Report Share Posted February 4, 2017 Rozpoznacie mnie po kolorowych plamach na nosie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jurher Posted February 6, 2017 Report Share Posted February 6, 2017 Ja jestem fanem czerwonego od Kaweco, Rubin Red chyba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts