Ice Zgłoś post Napisano 9 Styczeń (edytowany) Ja zawsze świetne. @RRR a możesz zdradzić jak "zapisujesz" te obrazki w postać pliku (bo nie są to zdjęcia)? Edytowano 9 Styczeń przez Ice Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RRR Zgłoś post Napisano 9 Styczeń (edytowany) Jak zapisuję, czy jak publikuję? To są jpegi wyeksportowane z pliku psd, a następnie wrzucone na mój serwer i podlinkowane na forum - "Wstaw grafikę z adresu URL" - "Wstaw inne multimedia" - prawy dolny róg. Dzięki Edytowano 9 Styczeń przez RRR Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ice Zgłoś post Napisano 10 Styczeń (edytowany) Chodzi o to, że "normalne" zdjęcie ma cienie i niejednorodne oświetlenie, kartki mają jakieś zagięcia no i przy zdjęciach nie da się zrobić tak, żeby biel kartki zawsze była taka sama. A Twoje rysunki wyglądają jakby były zrobione w kompie - każdy rysunek jest idealnie wykadrowany, biel tła zawsze jest taka sama i niemalże identyczna z bielą "tła forum", nie ma cieni, różnic w oświetleniu. Jak uzyskujesz taki efekt? Edit Poczytałem o psd 😊. Dzięki. Edytowano 10 Styczeń przez Ice Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RRR Zgłoś post Napisano 10 Styczeń Skanuję rysunki. Za pomocą kontrastu, poziomów i jasności usuwam cienie i nierówności powstałe podczas skanowanie - tak żeby rysunek jak najbardziej przypominał to co na kartce. Wszystko w Photoshopie - standardowa obróbka pliku. Jak trochę poznasz program, to można sobie te działania zaprogramować za pomocą tzw. "akcji". Wtedy będzie wystarczyło jedno kliknięcie. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ice Zgłoś post Napisano 11 Styczeń Będę musiał spróbować no efekt bardzo mi się podoba. Jeszcze raz dzięki? Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RRR Zgłoś post Napisano 12 Styczeń (edytowany) Dzisiaj coś dla dużych chłopców, czyli wojna przyszłości brushpenem i tuszem Edytowano 12 Styczeń przez RRR Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ice Zgłoś post Napisano 12 Styczeń (edytowany) Świetne . W takim razie kiedy kolejny komiks? 😉 Edytowano 12 Styczeń przez Ice Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RRR Zgłoś post Napisano 12 Styczeń Dzięki Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RRR Zgłoś post Napisano 9 Luty Tym razem koniki, czyli trudna sprawa... Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RRR Zgłoś post Napisano 10 Luty Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RRR Zgłoś post Napisano 12 Luty Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Topaz Zgłoś post Napisano 12 Luty Pod krawatem, a taki niegrzeczny Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RRR Zgłoś post Napisano 12 Luty To chyba ma coś wspólnego z polityką Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RRR Zgłoś post Napisano 11 Marzec Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Topaz Zgłoś post Napisano 11 Marzec W pierwszej chwili myślałem, że to cytaty z Berezowskiej. Podoba mi się taka kreska. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RRR Zgłoś post Napisano 11 Marzec Nie, to wariacje muszkieterskie Nie ma jak pióro z fleksem. I jeszcze kilka... Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RRR Zgłoś post Napisano 11 Marzec Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pawel. Zgłoś post Napisano 11 Marzec Czemu pióro, a nie np. ołówek? Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RRR Zgłoś post Napisano 11 Marzec Bez ołówka żaden rysownik się nie obejdzie, a pióro, pewnie dlatego, że daje niezwykłą dynamikę w rysunku i niedoskonałość, którą bardzo sobie cenię. Każdy powinien sobie wybrać technikę, która daje mu najwięcej satysfakcji. Ołówek dla Garfielda... Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pawel. Zgłoś post Napisano 13 Marzec Piórem było lepiej Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RRR Zgłoś post Napisano 14 Marzec Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RRR Zgłoś post Napisano 7 Czerwiec Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pawel. Zgłoś post Napisano 5 Listopad (edytowany) Na dole sztuka nowoczesna 🤨 Edytowano 5 Listopad przez Pawel. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach