złotnik Zgłoś post Napisano 30 Październik Witam Proszę o pomoc w celu identyfikacji pióra Pelikan Germany. Co to jest za model dokładnie i z jakiego roku może pochodzić. Podkreślę że na skuwce posiada tylko znaczek pelikan. Dzięki za wszelkie informacje. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yegr00 Zgłoś post Napisano 30 Październik Jedyna informacja jaką jestem w stanie udzielić jest taka, że na załączonym obrazku mało co widać przez ogromne białe obramowanie. Wstaw zdjęcia (najlepiej pojedynczo) na hosting zdjęć (np. imgur) i wklej tu linki. Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MarcinEck Zgłoś post Napisano 3 Listopad A pod załączonym linkiem znajdziesz pióro identyczne (co ciekawe, to i zdjęcia wyglądają na identyczne...) https://allegro.pl/oferta/pioro-pelikan-8635933776 A wystawiający odznacza się wyjątkowym, mówiąc bardzo delikatnie - optymizmem 🤣 Natomiast nie tylko na naszym Forum, a generalnie wśród ludzi o pewnym poziomie, kiedy przybywa się do jakiegoś nowego środowiska, to wypada się a minima przedstawić... Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pawel. Zgłoś post Napisano 4 Listopad Ciekawe, czy o model pyta sprzedający, czy kupujący Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yegr00 Zgłoś post Napisano 4 Listopad @Pawel. obstawiam, że sprzedający, bo to nie jedyny przedmiot tego sprzedawcy o który pytał złotnik Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tom_ek Zgłoś post Napisano 4 Listopad (edytowany) Panowie, ale chyba nie ma nic złego w tym, że ktoś chce się pozbyć pióra, nie zna jego wartości i prosi o opinię znawców. Gdzie ma pytać, jak nie tu lub na "brązowym"? Edytowano 4 Listopad przez tom_ek Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yegr00 Zgłoś post Napisano 4 Listopad @tom_ek przecież nie krytykujemy Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tom_ek Zgłoś post Napisano 4 Listopad OK, może tylko ja to tak odebrałem i niepotrzebnie się nabzdyczyłem Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MarcinEck Zgłoś post Napisano 5 Listopad (edytowany) Tomku, to że ktoś pyta i nawet chce sprzedać - to nic złego.... Ale mnie osobiście mocno przeszkadza, że ktoś wchodzi w jakieś środowisko i nawet nie powie "dzień dobry", tylko od razu obcesowo przechodzi do interesów... Fi donc! Edytowano 5 Listopad przez MarcinEck Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tom_ek Zgłoś post Napisano 5 Listopad No wiem Marcinie, 10 godzin temu, tom_ek napisał: niepotrzebnie się nabzdyczyłem Cytuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach